Voetbal

Heracles Almelo kijkt uit naar Europees debuut tegen FC Arouca

Heracles Almelo kan niet wachten om donderdag in eigen huis tegen FC Arouca voor het eerst in de clubhistorie in actie te komen in Europees verband.

"Het is een lastige tegenstander'', zegt trainer John Stegeman over de Portugese tegenstander. "Ze spelen heel compact en op de counter. Ze scoren veel uit spelhervattingen. Daar moeten we voor oppassen. Maar we kijken vooral uit naar deze bijzondere wedstrijd.''

Stegeman is zo eerlijk om te bekennen dat hij tot voor kort nooit van FC Arouca had gehoord. Dat is niet zo vreemd, want de tegenstander in de derde voorronde van de Europa League speelt in eigen land pas drie jaar op het hoogste niveau, na vier promoties in zeven jaar. FC Arouca stuntte vorig seizoen met een vijfde eindklassering en debuteert daardoor net als Heracles in de Europa League.

Stegeman won advies in bij Mitchell van der Gaag, de huidige trainer van Excelsior die jarenlang in Portugal werkte. Een spionagetrip leverde weinig op. Stegeman en zijn zoon waren niet welkom bij een oefenwedstrijd van FC Arouca.

"We hebben het eerste deel van het bewuste oefenduel vanaf een heuvel bekeken'', vertelt de coach van Heracles. "Daarna moesten we ook daar weg. Maar we weten voldoende. We moeten vooral volwassen spelen.''

Smit

Jan Smit zit donderdag in ieder geval als trotse voorzitter op de tribune. "Een jaar geleden zaten we nog vol in de verbouwing van ons stadion en kijk eens naar hoe we nu hier zitten", beseft de preses, die de begroting van zijn club voor komend seizoen zag groeien naar 11 miljoen euro.

Stegeman mist tegen FC Arouca niet alleen de naar AZ vertrokken spits Wout Weghorst. Wout Droste en Dario Vujicevic zijn nog niet fit.

Tip de redactie