Van der Vaart benaderde Reading voor mogelijke overgang

Rafael van der Vaart ziet een overstap naar Reading FC wel zitten. De 33-jarige middenvelder benaderde zelf de club om te praten over een mogelijk contract.

Trainer Jaap Stam bevestigt dat Van der Vaart contact zocht met Reading. "Hij belde technisch directeur Brian Tevreden met de vraag of hij hier kon komen voetballen. Ik heb gezegd dat we daar over na zullen denken", laat de manager van de Championschip-club weten.

"We hadden Van der Vaart niet op ons lijstje staan. Hij zocht contact met ons omdat hij iedereen in Europa wil bewijzen dat hij nog altijd een goede speler is", aldus Stam in gesprek met de lokale krant Get Reading.

Of Reading Van der Vaart inderdaad een aanbieding zal doen, kan Stam nog niet zeggen. "Hij is natuurlijk een speler met veel kwaliteiten, maar heeft wel een historie met veel blessures. Daarnaast moeten we gaan kijken of hij echt een aanvulling zal zijn op ons huidige team", besloot Stam. 

Van der Vaart heeft nog een contract tot medio 2017 bij het Spaanse Real Betis. De middenvelder kreeg echter te horen dat hij mag vertrekken bij de club en heeft de laatste twee maanden voor zichzelf getraind in Amsterdam.

Tip de redactie