Voetbal

Middenvelder Gomes tekent voor vijf jaar bij FC Barcelona

FC Barcelona heeft de transfer van middenvelder André Gomes afgerond. De Portugees tekende woensdag een contract voor vijf jaar. 

Vorige week kwamen Barcelona en Valencia, de oude club van Gomes, al tot een akkoord. Met de transfer zou een bedrag van 50 miljoen euro gemoeid zijn.

De 22-jarige Gomes was onderdeel van het Portugese elftal dat de Europese titel veroverde deze zomer. De aanvallende middenvelder viel in tijdens de halve finale maar kwam in de finale niet in actie.

Na twee seizoenen bij Valencia trok hij de aandacht van onder meer Real Madrid en Manchester United, maar Barcelona bleek het meest slagvaardig.

Gomes is de vierde aankoop van de Catalaanse club na Samuel Umtiti, Denis Suárez en Lucas Digne.

Mascherano

Javier Mascherano tekende woensdag een verbeterd contract bij FC Barcelona. De 32-jarige Argentijnse verdediger verlengde zijn nog twee jaar lopende overeenkomst met één seizoen en staat nu tot medio 2019 onder contract bij de Spaanse kampioen.

Mascherano kwam in 2010 over van Liverpool. Met Barcelona won hij vier landstitels en tweemaal de Champions League.

Eerder verlengden onder anderen de Braziliaanse aanvaller Neymar en de Spanjaarden Munir El Haddadi en Sergi Samper hun contract bij Barcelona.

Tip de redactie