Formule 1

Verstappen kijkt uit naar strijd met Ferrari in Duitsland

Max Verstappen hoopt zondag tijdens de Grand Prix van Duitsland opnieuw de strijd aan te gaan met Ferrari-coureurs Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel.

Tien punten is het verschil in de WK-stand tussen Vettel (vijfde) en Verstappen (zesde) na de race in Hongarije. Nummer vier Raikkonen heeft veertien punten meer dan de 18-jarige Nederlander van Red Bull Racing.

"We zitten nu heel dicht bij Ferrari, ook in de stand om het kampioenschap. Die strijd bevalt ons erg goed en hopelijk kunnen we die in Hockenheim voortzetten", laat Verstappen weten.

De Limburger is blij dat hij een week na de race in Hongarije weer het circuit op kan. "Dat is het beste: meteen na Hongarije, vlak voor de zomervakantie. Hopelijk ligt het circuit onze auto goed en kunnen we weer voor het podium vechten", vervolgt hij tegenover Verstappen.nl.

Ondanks dat in 2015 de Grand Prix van Duitsland niet werd georganiseerd, is de Hockenheimring geen onbekend circuit voor Verstappen. "Ik bewaar goede herinneringen aan mijn tijd hier in de Formule 3 en aan de tests die ik hier gedaan heb. Het is een zwaar circuit, met name de laatste sector."

Tip de redactie