Luuk de Jong en Jorrit Hendrix baalden dinsdagavond stevig van de oefennederlaag van PSV tegen FC Eindhoven in het Philips Stadion. Het duo beschouwde de verrassende verliespartij vooral als een leermoment.

"We hebben een hele goede voorbereiding achter de rug en die wil je ook normaal afsluiten. Dan moeten we ons wel schamen dat we zo met 1-0 verliezen van FC Eindhoven", waren de duidelijke woorden van De Jong voor de camera van NU.nl.

"Met alle respect voor FC Eindhoven, maar wij zijn verplicht om deze wedstrijd te winnen. Zij hebben niks te verliezen en wij moeten altijd winnen. Als je dan verliest, moet je je daar wel voor schamen."

Video: PSV-spits De Jong schaamt zich voor nederlaag tegen Eindhoven

PSV-spits De Jong schaamt zich voor nederlaag tegen Eindhoven
PSV-spits De Jong schaamt zich voor nederlaag tegen Eindhoven

De aanvoerder van PSV verweet zichzelf dat hij vlak voor rust voor open doel miste. Die misser kwam de landskampioen in de tweede helft, toen trainer Phillip Cocu elf nieuwe spelers in het veld had gebracht, duur te staan. Mart Lieder bezorgde de Jupiler League-club in de 62e minuut de Lichtstad Cup.

"Die bal mocht er zeker in", aldus De Jong. "Daar voel ik me ook heel erg verantwoordelijk voor. Ik wil er altijd voor het team staan en ik baal er ontzettend van wanneer dat niet gebeurt."

Volgens Hendrix, die in tegenstelling tot De Jong alleen de tweede helft speelde, was de nederlaag vooral te wijten aan de vele gemiste kansen. "Dit resultaat is natuurlijk dramatisch. We hadden heel graag de eerste wedstrijd voor eigen publiek willen winnen. We moeten nu wel beseffen dat elke tegenstander die we gaan treffen tot op het bot gemotiveerd is om ons te verslaan. Dat was FC Eindhoven ook. We hebben onze kansen niet benut en daar moeten we extra scherp op zijn."

Excuses

Toch doet de nederlaag weinig af aan de goede voorbereiding die PSV heeft gedraaid. De Eindhovenaren boekten overtuigende zeges tegen onder anderen Sporting Portugal en FC Porto.

"Ik denk dat we tot aan vandaag goede resultaten hebben neergezet", zei De Jong dan ook. "Dan kan je misschien zeggen dat het goed is dat dit soort dingen vandaag gebeuren, maar wij als PSV willen elke wedstrijd winnen. Excuses tellen niet. Dat je vandaag verliest, mag niet gebeuren."

De voorbereiding heeft PSV echter niet een gevoel van macht gegeven. "We hebben weliswaar in de afgelopen weken heel goed spel laten zien, maar we verliezen ook van FC Eindhoven dus we staan weer met beide voetjes op de grond", besloot Hendrix.