Spelers van Manchester City mogen niet langer pizza eten. De nieuwe manager Pep Guardiola let streng op het gewicht van de voetballers.

"Als je gewicht te hoog is, mag je van Guardiola niet met het eerste team meetrainen", vertelt linksback Gaël Clichy aan verschillende Britse media. "Dus op dit moment zijn er enkele spelers die nog niet mee mogen trainen."

"Sommige dranken zijn nu verboden, evenals pizza natuurlijk", vertelt de Franse verdediger. "Ook ander vet voedsel is niet meer toegestaan."

"Guardiola wil dat we hem vertrouwen en hij wil ons kunnen vertrouwen. Dat lijkt me een normale relatie tussen spelers en coach."

Topfit

Guardiola ontkent dat er spelers met overgewicht zijn bij City. "Ik wil mijn spelers topfit hebben", zei de manager.

"Gewicht is voor mij enorm belangrijk. De spelers moeten sprinten, strijden, springen. Elke drie dagen hebben we straks een nieuwe wedstrijd. Als je niet topfit bent, is de kans op blessures groot."

Manchester City is momenteel op trainingskamp in China. Bij Barcelona en Bayern gebruikte Guardiola defensieve middenvelders zoals Jevier Mascherano en Javi Martinez als centrale verdedigers. Datzelfde gebeurt bij City mogelijk met Fernandinho.

"Ik denk dat Fernandinho wel op tien posities uit de voeten kan. Hij heeft de kwaliteit om overal goed te spelen."

"Als centrale verdediger heeft hij de capaciteit om voor een goede opbouw te zorgen. We denken dat hij daar kan spelen, misschien kan Fernando het ook, al is die minder snel."

Guardiola (45) is bij Manchester City de opvolger van Manuel Pellegrini. De Spaanse oefenmeester won de afgelopen acht jaar als trainer van FC Barcelona en Bayern München liefst 21 prijzen.

Manchester City hoopt onder Guardiola mee te strijden om het kampioenschap in Engeland. Vorig jaar eindigde de club op een teleurstellende vierde plek.

De Premier League begint voor het elftal van Guardiola op 13 augustus met een thuiswedstrijd tegen Sunderland.