Met zijn gelijkmaker tegen PAOK Saloniki schaarde Kasper Dolberg zich dinsdag in een lange rij bekende voetballers van Ajax, die allemaal een doelpunt maakten tijdens hun eerste officiële duel voor de club uit Amsterdam. 

''Natuurlijk ben ik daar blij mee'', zei de 18-jarige spits uit Denemarken. ''Maar ik had liever gewonnen dan met 1-1 gelijkgespeeld.''

Dolberg scoorde een paar uur nadat bekend was geworden dat Napoli ruim 30 miljoen euro wil betalen voor Arek Milik.

De Deense tiener zou de Poolse spits sowieso al vervangen in het eerste duel met PAOK in de derde voorronde van de Champions League. Milik keerde namelijk pas vorige week terug van vakantie na zijn inspanningen op het EK en is nog niet klaar voor een wedstrijd.

Dolberg maakte een goede indruk tijdens zijn debuut in de hoofdmacht. De Deen was sterk aan de bal en combineerde handig met middenvelders en buitenspelers.

Talentvol

''Voor mij komt dat niet als een verrassing'', zei Bosz over het talent dat anderhalf half jaar geleden voor Ajax koos . ''Want anders had ik hem niet opgesteld. Ik zie hem iedere dag trainen en beter worden. Hij is erg talentvol.''

Bosz heeft zich nog niet helemaal neergelegd bij een vertrek van Milik naar Napoli. ''Als ik hem een gedeelte van het tweede duel tegen PAOK kan gebruiken, dan doe ik dat'', zei hij.

''Mocht hij uiteindelijk toch vertrekken, dan denk ik dat we een nieuwe spits nodig hebben. Dolberg en ook Cassierra zijn nog te jong om er een heel seizoen te staan.''

Dolberg hoopt volgende week woensdag in de return weer van waarde voor Ajax te kunnen zijn. ''Dat duel gaan we zeker winnen, we hebben een betere ploeg'', blikte hij met branie vooruit op het tweede duel met de Grieken.