Tourwinnaar Chris Froome doet na de Olympische Spelen ook mee aan de Ronde van Spanje. Volgens ploegleider Dave Brailsford van Team Sky is de 31-jarige Brit van plan om, net als in de afgelopen twee jaar, van start te gaan in de Vuelta.

Froome werd in 2014 tweede achter Alberto Contador, vorig jaar moest hij afstappen na een valpartij waarbij hij een botje in zijn voet brak.

"Dat is op dit moment het plan", zei Brailsford dinsdag tegen Sky Sports. "De insteek was het hele seizoen om eerst naar de Tour en de Spelen te gaan en daarna nog de Vuelta te rijden. Daar is niets aan veranderd. Als alles goed gaat, ziet de planning er zo uit."

Froome wil na Bernard Hinault (1978) en Jacques Anquetil (1963) de derde renner ooit worden die zowel de Tour als de Vuelta in één seizoen wint.

De geboren Keniaan rijdt dinsdagavond in Surhuisterveen zijn tweede criterium na de Tour. De drievoudig Tourwinnaar doet zondag ook nog mee aan een wedstrijd in Londen en vliegt daarna naar Rio de Janeiro, waar hij voor de medailles gaat in de wedstrijd en op de tijdrit.

De Vuelta start op 20 augustus met een ploegentijdrit in Ourense, een stad in Galicië.