De Engelse voetbalbond is voorstander van een winterstop in de Premier League, maar volgens voorzitter Martin Glenn kan die niet op korte termijn worden ingevoerd.

"De huidige competitieopzet van de Premier League is gebonden aan het contract voor de televisierechten en dat loopt pas af in 2019", aldus Glenn tegenover The Guardian.

Veel trainers en clubs in Engeland zijn voorstander van een rustperiode in de winter. 

Spanje en Duitsland hebben wel een winterstop en het Engelse elftal zou in het nadeel zijn op EK’s en WK’s door het ontbreken van een rustperiode halverwege het seizoen.

"Om een winterstop in te voeren hebben we een akkoord nodig van alle betrokken partijen. Dat zijn behalve de bond ook de Football League en de Premier League."

"Een grote meerderheid is het er over eens dat het een goed idee is om spelers meer rust te geven. We hebben daarom de replays voor de FA Cup vanaf de kwartfinales voor komend seizoen afgeschaft", aldus Glenn.

Januari

De nieuwe Engelse bondscoach Sam Allardyce wil al tien jaar een winterstop. "We vragen op dit moment fysiek en mentaal enorm veel van de spelers. Het invoeren van een rustperiode in de winter zou het nationale team helpen. De maanden januari en februari zijn altijd een lastige periode."

Glenn denkt aan een winterstop halverwege januari. "Wat mensen vaak afschrikt is de gedachte dat er geen voetbal zou zijn tussen Kerst en Nieuwjaarsdag, maar dat hoeft niet het geval te zijn. De winterstop kan beginnen na de derde ronde van de FA Cup halverwege januari."