Trainer Peter Bosz en aanvoerder Davy Klaassen merken dat het vertrouwen bij Ajax groeiende is dankzij de oefenwedstrijd vorige week tegen Olympique Marseille (2-2). De Amsterdammers nemen het dinsdagavond in de Arena op tegen PAOK Saloniki in de voorronde van de Champions League.

"Ik heb bepaalde ideeën over druk zetten en hoe je dat als team op elkaar af moet stemmen", vertelde Bosz maandag op een persconferentie in de Arena in de aanloop naar het duel met PAOK.

"Tegen Marseille ging dat voor rust niet een stuk beter, maar gewoon echt goed. We hebben Olympique vastgezet en veel kansen gecreëerd. Het geeft vertrouwen dat we dat tegen een Franse topclub kunnen. En dat wil ik tegen PAOK weer zien."

Klaassen schoof eveneens aan bij de persconferentie en ook hij benadrukte dat de eerste helft tegen Marseille Ajax goed heeft gedaan, nadat eerder in de voorbereiding verloren werd van KAA Gent, Krylya Sovetov en Liefering en gelijkgespeeld tegen de amateurs van AFC.

"Het spel tegen Marseille geeft vertrouwen. Ik ben ook blij dat het echt gaat beginnen, ik heb er zin in", aldus Klaassen, die vorig jaar met Ajax in de voorronde werd uitgeschakeld door Rapid Wien.

"Die wedstrijden van vorig jaar zijn aangehaald de afgelopen dagen", vervolgde Klaassen. "Dat mag niet weer gebeuren. We willen morgen winnen."

Uitstekend beeld

Bosz ziet het niet als nadeel dat Ajax zo vroeg in het seizoen al een belangrijke wedstrijd speelt. "We zijn er klaar voor. En bovendien is dit niet de wedstrijd van het jaar, want als we winnen is de volgende wedstrijd de wedstrijd van het jaar."

"De afgelopen weken hebben we PAOK goed bekeken. We hebben een uitstekend beeld van de tegenstander. PAOK zal geen verrassingen voor ons hebben."

De wedstrijd in de Arena begint dinsdag om 20.45 uur. Een week later is de return in Griekenland.