Ajax kan dinsdag in het voorronde Champions League-duel in de Arena met PAOK Saloniki definitief niet beschikken over Riechedly Bazoer. De middenvelder is niet op tijd hersteld van zijn bovenbeenblessure.

Amin Younes en Lasse Schöne waren een twijfelgeval, maar zijn na de laatste training van maandag door trainer Peter Bosz opgenomen in de achttienkoppige selectie.

Naast Bazoer en de geschorste Nemanja Gudelj zal Arek Milik er sowieso niet bij zijn. De Poolse spits hervatte vrijdag pas de training, nadat hij langer vakantie had vanwege het EK. Volgens Bosz is de 22-jarige Milik nog niet klaar voor speelminuten.

"Iedere voetballer heeft na zo'n toernooi rust nodig. Hij heeft de vakantie absoluut nodig gehad om er straks weer te staan", aldus de voormalig oefenmeester van Vitesse.

"Nu heeft hij pas twee keer meegetraind en dat is te weinig om tegen PAOK volle bak te kunnen gaan. Ook niet voor vijftien of twintig minuten. Het is te kort dag geweest."

Bosz nam met Mateo Cassierra, Kasper Dolberg en Richairo Zivkovic drie andere spitsen op in zijn selectie. Daartoe behoort ook aanwinst Heiko Westermann.

Return

Mogelijk maakt Milik volgende week in de return in Griekenland wel deel uit van de wedstrijdselectie. Bosz bekijkt de komende dagen hoe het met de fitheid van de spits gesteld is.

"Dan zijn we weer een week verder", vertelde de trainer. "We moeten afwachten hoe ver Milik dan is en of hij al een gedeelte van de wedstrijd in actie kan komen."

De wedstrijd van dinsdag in de Arena begint om 20.45 uur en staat onder leiding van de Spaanse scheidsrechter Javier Estrada Fernandez.