Voor Ajax staat er minimaal veertien miljoen euro op het spel in de voorrondes van de Champions League, die de club dinsdagavond in de Amsterdam Arena begint met de wedstrijd tegen PAOK Saloniki.

Volgende week is de return in Griekenland. Mocht Ajax doorgaan dan wachten nog twee play-offduels voor een plek in het hoofdtoernooi.

Als Ajax zich plaatst voor de groepsfase dan levert dat twaalf miljoen euro op. Het overleven in de play-off brengt nog eens twee miljoen in het laatje, wat samen veertien miljoen maakt.

Bovendien kan Ajax dan nog het nodige geld verwachten van de market-pool van de UEFA. Daarin wordt door de 32 deelbememende clubs in total 724,4 miljoen euro verdeeld.

In de groepsfase van de Champions League levert elke overwinning of gelijkspel ook nog een flink bedrag aan prijzengeld op.

Europa League

Als de Amsterdammers over twee duels sterker zijn dan PAOK, maar vervolgens verliezen in de play-offs, dan is de club verzekerd van een plaats in de groepsfase van de Europa League.

Het startgeld voor dat toernooi bedraagt 2,4 miljoen euro. Bovendien krijgen de clubs die uitgeschakeld worden in de play-offs voor de Champions League een premie van drie miljoen.

Ook als Ajax verliest van PAOK kan de ploeg nog in de groepsfase van de Europa League belanden, maar dan dient er wel een play-off gewonnen te worden. Als Ajax die play-off verliest, moet de club het slechts doen met enkele tonnen aan premies.

De wedstrijd tussen Ajax en PAOK begint dinsdag om 20.45 uur in de Arena en staat onder leiding van de Spaanse scheidsrechter Javier Estrada Fernandez.