Michael van Gerwen heeft voor het tweede jaar op rij de World Matchplay Darts gewonnen. De Brabantse nummer één van de wereld overklaste zondagavond in de finale recordkampioen Phil Taylor met 18-10.

Van Gerwen schreef het prestigieuze toernooi in Blackpool vorig jaar ook op zijn naam, in 2014 verloor hij de finale tegen Taylor (9-18).

De 55-jarige Engelsman stond zondag voor de zestiende keer in de finale van de World Matchplay. Zijn vorige vijftien finales won 'The Power' allemaal. Taylor liep zondag tegen Van Gerwen echter constant achter de feiten aan.

De 27-jarige Nederlander brak Taylor in de derde leg en liep vervolgens in hoog tempo uit naar een voorsprong van maximaal zeven legs. De Engelsman knokte zich nog wel voorzichtig terug, maar Van Gerwen gaf de overwinning niet meer uit handen.

Van Gerwen kwam tot een indrukwekkend gemiddelde van 103.93 en scoorde 67 procent op de dubbels. 'Mighty Mike' verdiende met zijn titel in Blackpool 100.000 pond, omgerekend 120.000 euro.

Het is de vierde grote titel op rij voor Van Gerwen. Hij was eerder de sterkste op de Masters, in de Premier League en op de UK Open. Taylor won in 2014 op de Grand Slam of Darts zijn laatste major.