Max Verstappen kon zondag niet goed leven met zijn vijfde plaats bij de Grand Prix van Hongarije.

"Ontzettend balen hoe het gelopen is", begon de 18-jarige Nederlandse coureur van Red Bull Racing zijn verhaal voor de camera van Ziggo Sport.

"Ik kwam na mijn stop vast te zitten achter Kimi Raikkonen op oudere banden. Vervolgens reed ik, achter hem, mijn eigen banden kapot. Daarna, na mijn tweede stop, kwam ik in niemandsland terecht. Eigenlijk was het een heel saaie wedstrijd."

Verstappen startte als vierde en in de openingsfase van de race probeerde hij op het korte en bochtige circuit tevergeefs teamgenoot Daniel Ricciardo te passeren.

"Je kan geen kant op. Op een gegeven moment liet ik een gaatje van twee seconden, maar toen kwam Sebastian Vettel ook dichtbij. Dus ik gaf over de teamradio aan dat we iets moesten doen. Of ik eerder naar binnen gewild had voor mijn eerste stop? Dat kan ik niet zelf beslissen."

Raikkonen

Verstappen moest in de slotfase nog alle zeilen bijzetten om Raikkonen voor te blijven. Dat lukte de Limburger, al haalde hij daar weinig voldoening uit. "Je vergooit de vierde plek, dan maakt het voor mij weinig uit."

Verstappen kon ook weinig met de beschuldigingen van de Finse rijder van Ferrari, die van mening was dat de Nederlander hem afsneed. "Ik verdedig gewoon mijn plek. Hij moet maar oppassen", reageerde Verstappen.

De race op de Hungaroring werd gewonnen door Lewis Hamilton, die daarmee de leiding in de WK-stand overnam van zijn Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg. De Duitser moest genoegen nemen met de tweede plek. Ricciardo bleef Vettel (Ferrari) voor en completeerde het podium.