Feyenoord is zondag in een besloten oefenwedstrijd tegen het Helders elftal niet verder gekomen dan een 3-3 gelijkspel. De Rotterdammers traden op Varkenoord aan met de spelers die zaterdag niet in het gewonnen duel met Valencia in actie kwamen.

Trainer Giovanni van Bronckhorst gaf tegen het Helders elftal onder anderen Michiel Kramer, Marko Vejinovic, Simon Gustafson, Renato Tapia en Jan-Arie van der Heijden speeltijd.

Zij konden niet voorkomen dat Feyenoord halverwege tegen een 3-1 achterstand aankeek. De amateurs kwamen verrassend op een 2-0 voorsprong, waarna Kramer vanaf elf meter voor de aansluitingstreffer zorgde. Nog voor rust breidde het Helders elftal de marge weer uit tot twee.

Na rust trok Feyenoord de stand gelijk via Tapia en Mo El Hankouri. De basisploeg was zaterdag in De Kuip met 2-1 te sterk voor Valencia door doelpunten van Nicolai Jörgensen en Eric Botteghin.

Volgende week zondag start het seizoen voor de Rotterdamse bekerwinnaar met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen landskampioen PSV. Dat duel begint om 18.00 uur in de Amsterdam Arena.