Manchester United-manager José Mourinho maakt zich ondanks de 4-1 oefennederlaag van vrijdag tegen Borussia Dortmund geen zorgen. De Portugees wijt de verliespartij aan het feit dat Dortmund verder in de voorbereiding is.  

"Het team dat wint, is bijna altijd het team dat verder is in de voorbereiding. Dat was vandaag ook weer overduidelijk. De winnaar van een oefenwedstrijd is nooit per se de beste ploeg", aldus Mourinho op de website van de Engelse topclub.

De 53-jarige oefenmeester is dan ook van mening dat de fans van United niet te hoeven panikeren. "Een team met vier wedstrijden in de benen tegen een ploeg met één duel achter de rug. Een elftal dat al een maand bezig is, speelde tegen een club die pas vijftien dagen weer aan de gang is." 

"Niemand verliest graag, dus ik ben hier ook niet blij mee. Wel ben ik tevreden over het feit dat we weer wedstrijdritme hebben opgedaan."

United is op stage in China en treft maandag in Manchester City opnieuw een zware oefentegenstander. Deze wedstrijd maakt net als het duel met Dortmund deel uit van de International Champions Cup. Mourinho tempert alvast de verwachtingen.

"Momenteel ben ik nog niet eens bezig met het creëren van een team, want we hebben nog veel afwezigen. Sommige ploegen spelen liever tegen zwakke opponenten, omdat zeges goed zijn voor het zelfvertrouwen. Maar die overwinningen zeggen mij niet veel."