Robin Haase staat in de halve finales van het ATP-toernooi in Gstaad. In twee sets was hij vrijdag te sterk voor de jonge Braziliaan Thiago Monteiro: 7-6 (2) en 7-5.

Haase bereikte al voor de derde keer in zijn carrière de laatste vier bij het Zwitserse graveltoernooi.

De 22-jarige Monteiro, nummer 110 van de mondiale plaatsingslijst, bood de Hagenaar flinke weerstand, maar moest in de slotfase van beide sets zijn meerdere erkennen in Haase.

Paul-Henri Mathieu is de tegenstander van Haase in de halve eindstrijd. De Fransman won in drie sets van Albert Ramos-Viñolas uit Spanje.

Haase, de nummer 95 van de wereld, kwam later op vrijdag ook in actie in het dubbelspel. Hij werd in de kwartfinales samen met zijn Duitse partner André Begemann uitgeschakeld. Het Chileens/Argentijnse duo Julio Peralta en Horacio Zeballos had daarvoor drie sets nodig: 6-7 (4), 7-6 (2) en 10-3. 

In het enkelspel had Haase donderdag nog in twee sets afgerekend met de Argentijn Zeballos.

Koolhof/Middelkoop

Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop staan in de finale van het dubbelspel van het ATP-toernooi in Kitzbühel. Daarvoor versloeg het koppel vrijdag in de halve finales de Amerikaan James Cerretani en zijn Oostenrijkse partner Philipp Oswald: 6-3, 6-7 (6) en 10-3.

In de finale treffen de Nederlanders de winnaars van het duel tussen het Israëlisch/Mexicaanse koppel Jonathan Erlich en Santiago González en het Oostenrijkse duo Dominic Thiem en Dennis Novak.

Koolhof en Middelkoop pakten in februari hun eerste dubbeltitel op het hoogste niveau bij het ATP-toernooi van Sofia. Vorig jaar veroverden ze in de challengers zeven dubbeltitels en in januari waren ze ook de besten in Bangkok.