Nico Rosberg heeft zijn contract bij de Mercedes vrijdag verlengd met twee jaar tot eind 2018.

De Duitse renstal heeft een video naar buiten gebracht waarin de 30-jarige Duitser en teambaas Toto Wolff hun handtekening zetten onder de nieuwe verbintenis, waardoor Rosberg ook de komende twee jaar teamgenoot zal zijn van Lewis Hamilton.

Hamilton, die momenteel in een felle strijd verwikkeld is met Rosberg om de wereldtitel, verlengde vorig jaar al zijn contract bij Mercedes tot en met 2018.

Rosberg liet de afgelopen maanden al herhaaldelijk doorschemeren dat hij bij de succesvolle renstal zou blijven. Toch duurden de onderhandelingen langer dan gedacht, vermoedelijk omdat hij min of meer dezelfde financiële voorwaarden wilde afdwingen als drievoudig wereldkampioen Hamilton. 

GP Hongarije

Rosberg rijdt sinds 2010 voor Mercedes en boekte tot dusverre negentien Grand Prix-zeges. Eerder reed hij voor Williams.

De leider in de WK-stand hoopt dit weekend zijn koppositie te verstevigen bij de Grand Prix van Hongarije. Hij staat nog maar een punt voor op Hamilton. Vrijdag zijn de eerste twee vrije trainingen op de Hungaroring.