Fernando Alonso heeft stevige kritiek geuit op de Formule 1. De Spanjaard vindt dat er te veel controle is en te veel regels zijn die de sport belemmeren.

"De Formule 1 heeft meer vrijheid nodig. Teams zouden veel meer zelf moeten bepalen hoe ze hun auto willen ontwerpen en laten rijden", zegt de 34-jarige coureur van McLaten tegen de BBC.

"Als je nu alle auto's zwart zou verven, zou je niet kunnen zien welke team welke auto heeft gebouwd."

Volgens Alonso is racen in de Formule 1 is tegenwoordig niet meer het uiterste uit je auto halen. "We kunnen de auto's niet op hun maximum laten rijden, we kunnen nooit echt aanvallend rijden omdat de banden dat niet toestaan." 

"Als je te veel gas geeft, raken de banden oververhit en ben je grip kwijt. Als je de motor iets te veel prikkelt, slaan alle meters al door. Als je tegenwoordig snel wilt zijn in de Formule 1, moet je niet te aanvallend rijden en dat is tegen de natuur van een coureur."

GP Hongarije

Alonso, die in 2006 wereldkampioen werd, staat momenteel op een teleurstellende veertiende plaats in de WK-stand met slechts achttien punten. 

Dit weekend vervolgt het Formule 1-seizoen met de Grand Prix van Hongarije. Vrijdag staan de eerste twee vrije trainingen op het programma.