Stef Clement behield donderdag met een prima veertiende plaats in de klimtijdrit zijn negentiende plek in het klassement van de Tour de France, maar de Brabander is niet te veel bezig met zijn positie in de algemene rankschikking.

"Ik ben er wel trots op dat ik nu negentiende sta, maar dat wil niet zeggen dat ik niet meer trots kan zijn als ik over twee dagen vijftigste sta", aldus Clement, die een 59e plek in de Tour van vorig jaar als beste resultaat heeft staan in de Ronde van Frankrijk.

De 33-jarige renner van IAM Cycling gaf in de achttiende etappe 1 minuut en 22 seconden toe op ritwinnaar Chris Froome en hij staat in het klassement nu op ruim 32 minuten van de geletruidrager.

"Ik weet inmiddels wel hoe ik ervoor sta in het klassement, want ik word er steeds vaker op gewezen. Maar je moet ook niet vergeten hoe ik daar ben gekomen, ik heb vaak wat minuten cadeau gekregen doordat ik in een kopgroep zat."

"Maar het is zeker fijn dat het zo goed gaat deze Tour. Ik heb hier ook wel eens anders gestaan, dan liep ik te mopperen en te vloeken. Het is klote als je naar de Tour toewerkt en dan niet goed bent, want dan moet je dat elke dag uitleggen. Nu kan ik elke dag het verhaal vertellen dat ik het liefste wil vertellen."

Vader

De viervoudig Nederlands kampioen tijdrijden genoot vrijdag ook van de chronorace van zeventien kilometer van Sallanches naar Megève.

"Ik had woensdag weer een jasje uitgedaan in de kopgroep, maar de benen waren vandaag nog in orde. En ik ben gewoon een liefhebber van tijdrijden. Nadenken over je fiets, over je wielkeuze, over welke helm je gaat dragen; ik vind dat een mooi spelletje."

Bovendien had Clement tijdens zijn rit een bijzondere gast achter zich rijden. "Mijn vader zat achter in de volgauto, dat is natuurlijk superbijzonder voor hem."

"Ik weet dat ik mijn vader daar een heel groot plezier mee doe. Hij zat ook achter in de auto bij de districtskampioenschappen in Zeeland, dus dan is het voor hem ook wel eens mooi dat hij er vandaag bij mocht zijn."