Fortuna Sittard wordt overgenomen door een Turkse investeerder. Isitan Gün neemt een meerderheidsbelang van 85 procent in de noodlijdende club.

Fortuna Sittard gebruikt de investering van Gün deels voor het betalen van de schuldeisers op 22 juli, zo laat de Jupiler League-club donderdag weten op de website

Gün maakte de afgelopen dagen al kennis met Fortuna. De investeerder bezocht het oefenduel met Fleetwood Town en ontmoette een deel van de achterban. 

De nieuwe eigenaar zegt altijd ervan te hebben gedroomd om eigenaar te zijn van een voetbalclub. "De keuze om een club in Nederland te kopen, is niet toevallig. Dit land zie ik als één van de grondleggers van het moderne voetbal", aldus de investeerder.

"Eén van mijn doelen is om de Fortuna Sittard Academy te versterken, zodat onze opleiding weer een prominente plaats in het Nederlandse voetbal gaat innemen."

Clubcultuur

Gün zegt de club te zien als een langetermijninvestering. Hij belooft de clubcultuur ongemoeid te laten en niet meteen veranderingen door te voeren.

Fortuna Sittard, dat afgelopen seizoen als zestiende eindigde in de Jupiler League, houdt het zogenoemde Gouden Aandeel, waarin onder andere de naam en clubkleuren zijn vastgelegd, in handen.

De Limburgse club is de tweede club in het betaalde voetbal die in buitenlandse handen valt. Vorig jaar werd ADO Den Haag overgenomen door het Chinese bedrijf United Vansen.