Mario Götze verruilt Bayern München voor Borussia Dortmund. De 24-jarige middenvelder bewandelde drie jaar geleden nog de omgekeerde weg.

Götze, die in 2014 de winnende treffer maakte voor Duitsland in de WK-finale tegen Argentinië, tekent een contract voor vier jaar, mits hij de medische keuring doorstaat.

Volgens Duitse media betaalt Dortmund een bedrag van 22 tot 25 miljoen euro voor de middenvelder. Drie jaar geleden ontving de club nog 37 miljoen van Bayern voor Götze.

De overstap naar München drie jaar geleden lag erg gevoelig bij Borussia. Bij de wedstrijden tussen beide clubs werd Götze steevast uitgefloten door de fans uit Dortmund.

Beste voetbal

"Ik ben nu drie jaar ouder en kijk inmiddels met andere ogen naar mijn besluit om toen te vertrekken", zegt Götze donderdag op de website van Borussia. "Ik begrijp goed dat veel fans niet blij waren met mijn beslissing. Ik zou het vandaag de dag ook niet gedaan hebben."

"Ik wil alle mensen, vooral zij die mij niet met open armen ontvangen, overtuigen met prestaties. Ik wil hier weer mijn beste voetbal spelen. Voor de club en voor de fans."

Götze werd in 2001 opgenomen in de jeugdopleiding van Dortmund. In 2009 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal, waarvoor hij tot dusverre 83 competitieduels speelde.