Voetbal

Bondscoach Italië niet gelukkig met transfer naar China van Pellè

Giampiero Ventura, de nieuwe bondscoach van Italië, is niet blij met de transfer van spits Graziano Pellè naar China. Over Mario Balotelli stelde de keuzeheer dat zijn carrière zich op 'een kruispunt' bevindt.

''Spelers moeten het verlangen hebben om prijzen te winnen. Als ze zoals Pellè naar een mindere competitie vertrekken, dan helpt dat niet'', zei Ventura tijdens zijn eerste persconferentie als bondscoach. De opvolger van Antonio Conte tekende een contract tot en met het WK in 2018.

''Pellè had buiten zijn gemiste penalty tegen Duitsland een mooi EK. Maar China is erg ver weg. Laten we zien waarom hij die transfer heeft gemaakt'', stelde Ventura, die overkwam van Torino.

Kort na het EK verruilde Pellè de Engelse club Southampton voor Shandong Luneng. De 31-jarige spits verdient in het Verre Oosten naar verluidt 15 miljoen euro per jaar.

Balotelli

Ook de Italiaanse spits Balotelli werd door Ventura besproken. Het 25-jarige enfant terrible komt bij Liverpool niet voor in de plannen van manager Jürgen Klopp, na een zwak seizoen op huurbasis bij AC Milan. Balotelli schopte het niet eens tot de voorlopige EK-selectie van Italië.

''Gezien zijn kwaliteiten moet Balotelli veel beter kunnen'', sprak Ventura. ''Het feit dat Liverpool van hem af wil, zorgt ervoor dat zijn carrière zich op een kruispunt bevindt.''

''De paar keer dat Balotelli echt een voetballer wilde zijn, heeft hij laten zien waartoe hij in staat is'', doelt Ventura onder meer op het EK in 2012, toen de spits zijn land naar een finaleplek leidde. ''Ik ben niet bevooroordeeld. Maar hij moet zijn voeten laten spreken.''

Tip de redactie