Mollema wil aanvallen als Froome teken van zwakte vertoont

Bauke Mollema weet dat heel lastig zal worden om Chris Froome van de Tourzege af te houden, maar de nummer twee van het klassement legt zich niet neer bij de suprematie van de geletruidrager.

"Froome is de grote favoriet", aldus Mollema dinsdag op de tweede rustdag in Bern. "Sky heeft een geweldig team en het grootste budget, als zij de Tour niet winnen, dan zal dat een teleurstelling zijn."

"Maar als Sky of Froome een zwak moment heeft in de laatste Tourweek, dan ben ik zeker van plan om hem aan te vallen. Als er een kans is, dan ga ik ervoor."

Met nog drie zware Alpenetappes en een klimtijdrit te gaan is het verschil tussen Froome en Mollema iets minder dan twee minuten.

Droom

"Natuurlijk droom ik van een Tourzege, maar twee minuten is een groot gat, dus je moet ook realistisch zijn. Froome is heel sterk, maar ik zit op mijn beste niveau ooit."

Mollema vindt het niet frustrerend dat zeker in de bergetappes Team Sky zeer dominant is.

"Je wist van tevoren dat dat zou gebeuren. Wij hebben bergop niet het team van Sky, maar mijn ploeg is tot nu toe ook heel sterk en ik weet dat de jongens er ook in de laatste dagen voor mij zullen zijn."

Podium

Mollema weet dat de laatste week van de Ronde van Frankrijk loodzwaar zal zijn.

"Ik heb de finales van alle etappes verkend en ik zal heel goede benen nodig hebben om geen tijd te verliezen. Het belooft een opwindend einde van de Tour te worden."

De Groninger hoopt in ieder geval het podium in Parijs te halen, al beseft hij dat achter hem in het klassement nog een paar sterke renners staan.

"Er zijn nog veel concurrenten voor het podium. Nairo Quintana is altijd goed in de laatste week en Richie Porte en Romain Bardet lijken ook heel sterk bergop."

"Maar ik heb er vertrouwen in dat ik mijn huidige niveau kan vasthouden en nog een stapje kan maken in de laatste week."

Lees meer over:
Tip de redactie