Voetbal

Ibrahimovic wil 'de god van Manchester' worden

Als Eric Cantona de koning van Manchester was, dan wil Zlatan Ibrahimovic de god van de Engelse stad worden.

Dat zei de immer zelfverzekerde spits in antwoord op een welkomstboodschap van Cantona. De oud-spits van Manchester United ziet in de Zweed zijn opvolger op Old Trafford.

''Ik heb een persoonlijk bericht voor Zlatan. Je hebt besloten om voor United te gaan spelen en dat is de beste keuze die je ooit hebt gemaakt'', verwelkomde Cantona de Zweedse spits.

''Maar een ding: er kan er maar één de koning van Manchester zijn. Jij kan de prins worden, als je wilt.''

''Als je geïnteresseerd bent, mag je het rugnumer 7 dragen. Het is mijn welkomstgeschenk voor jou. De koning is verdwenen, lang leve de prins.''

Memphis

De uitspraak van Cantona over nummer 7 moet pijnlijk zijn voor Memphis Depay. De aanvaller eiste vorig seizoen het rugnummer op, waar op Old Trafford eerder sterspelers als George Best, Cantona, David Beckham en Cristiano Ronaldo mee speelden.

De oud-PSV’er kende een teleurstellend debuutjaar in Engeland. Het is nog niet bekend welk rugnummer Ibrahimovic toegewezen krijgt.

Ibrahimovic reageerde gevat op de welkomstboodschap van de Fransman. ''Ik heb gehoord wat Cantona zei. Ik wil hem bedanken, omdat ik hem altijd bewonderd heb'', zegt Ibrahimovic tegen Aftonbladet.

''Maar hij moet wel weten dat ik niet de prins van Manchester zal worden. Ik word de god van Manchester.''

Ibrahimovic zal deze week voor het eerst meetrainen bij zijn nieuwe club. De 34-jarige aanvaller kreeg rust na het EK, waarin Zweden in de groepsfase werd uitgeschakeld.

Tip de redactie