Formule 1

Imola in 2017 mogelijk terug op Formule 1-kalender

De Formule 1 keert in 2017 mogelijk terug op Imola. De race op het Italiaanse circuit zal in dat geval de huidige Italiaanse Grand Prix op Monza vervangen. 

Formule 1-baas Bernie Ecclestone is al akkoord met een terugkeer op Imola, waar tot 2006 de zogeheten Grand Prix van San Marino werd verreden.

"Bernie weet dat we beschikbaar zijn", zegt Formula Imola-president Uberto Selvatico Estense maandag tegen Motorsport.com

"Hij heeft ons een voorstel gestuurd, dat we hebben ondertekend en teruggestuurd. De Formule 1 is terug in Imola."

Financiën

Het is echter maar de vraag of het daadwerkelijk zover komt, want de Italiaanse bond, die de deal goed moet keuren, steunt Monza. Dat circuit verkeert echter in financieel zwaar weer. 

Volgens Estense gaat het met Imola daarentegen financieel erg goed. Het circuit, dat grofweg tussen Bologna en Rimini ligt, werkt er alvast hard aan om de faciliteiten weer op orde te krijgen. 

"We hebben de organisatie enkele jaren geleden geherstructureerd en nu runnen we een bedrijf dat in een goede staat verkeert. De laatste drie jaarrekeningen zijn positief afgesloten, dus we staan in een sterke positie om voor de Grand Prix te gaan." 

"We denken dat Imola een groot succes kan worden met de toeschouwers. We bouwen bovendien aan nieuwe faciliteiten, zoals een nieuwe perszaal."

Lees meer over:
Tip de redactie