FC Groningen laat na Tibbling ook Larsen naar Rio gaan

FC Groningen raakt na Simon Tibbling ook Kasper Larsen tijdelijk kwijt door de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Deense bondscoach Niels Frederiksen heeft de 23-jarige centrale middenvelder maandag opgeroepen voor de nationale selectie van Denemarken.

De Eredivisionist heeft de Deen toestemming gegeven naar Rio te gaan, net zoals de club dat eerder bij de Zweed Tibbling deed. Tibbling is bij Zweden ploeggenoot van AZ-aanvaller Muamer Tankovic.

Denemarken is op de Olympische Spelen ingedeeld in een poule met gastland Brazilië, Zuid-Afrika en Irak.

Larsen zou de competitiestart van FC Groningen sowieso missen. In het play-offduel met Heracles Almelo kreeg de verdediger een rode kaart. Hiervoor is hij voor drie wedstrijden geschorst.

FC Groningen begint de competitie op zondag 7 augustus thuis tegen Feyenoord. Het olympisch voetbaltoernooi begint op 3 augustus. De finale staat voor 20 augustus op het programma.

Andersen

Bij FC Twente werd Joachim Andersen opgeroepen voor Denemarken. De club uit Enschede besloot echter om de verdediger niet te laten afreizen naar Rio. 

"We zijn met ons allen tot de conclusie gekomen dat het beter is wanneer we Joachim niet naar Rio laten gaan. Hij is bovendien een van onze sterkhouders en wij willen hem er vanaf de start van de competitie bij hebben", aldus technisch manager Ted van Leeuwen.

Lees meer over:
Tip de redactie