Wielrennen

'Opleidingsteam Rabobank houdt op te bestaan'

Het Rabobank Development Team houdt aan het einde van het jaar op te bestaan. Er kon geen nieuwe sponsor worden gevonden voor de opleidingsploeg.

Nadat Rabobank in 2012 vanwege dopingschandalen stopte als sponsor van het WorldTour-team, respecteerde de bank bestaande contracten. De verbintenis met het Development Team loopt eind 2016 af.

Er werd de afgelopen maanden tevergeefs gezocht naar een nieuwe sponsor, meldt de Telegraaf. De renners hebben onlangs te horen gekregen dat ze voor volgend jaar op zoek moeten naar een nieuwe ploeg.

In het Development Team rijden Nederlandse renners van 19 tot 23 jaar. De ploeg reed sinds 2013 onder de vlag van de nationale wielerbond KNWU.

Lotto-Jumbo

De opleidingsploeg van Rabobank krijgt mogelijk een vervolg bij Lotto-Jumbo. Directeur Richard Plugge ziet dat wel zitten.

"Ik ben er druk mee bezig of we zo'n ploeg voor Nederlands talent onder ons kunnen hangen", zegt Plugge tegen de NOS. "Met name onder Nico Verhoeven was het echt een bolwerk. Het zou heel mooi zijn als wij dat kunnen voortzetten."

"Het zou goed zijn als we zo'n opleidingsploeg kunnen handhaven in Nederland. Zonde als dat zou verdwijnen, dan valt er echt een gat voor het Nederlandse wielrennen. Binnen ons team zou dit heel goed passen."

Lees meer over:
Tip de redactie