Steven Berghuis verwacht binnen een week duidelijkheid te hebben over zijn toekomst. Mocht de 24-jarige aanvaller opnieuw op een zijspoor belanden bij Watford, dan is een verhuur aan Feyenoord de enige optie voor hem. 

"Ik wil Feyenoord niet aan het lijntje houden, maar het is gewoon nog niet bekend wat Watford met mij wil", laat Berghuis vrijdag aan RTV Rijnmond weten. 

"Maar ik wil voor mijzelf duidelijkheid. Als ik in de Premier League kan spelen, dan heeft dat mijn voorkeur, maar niet ten koste van alles. Feyenoord is ook een fantastische club."

Berghuis begon in de eerste twee oefenwedstrijden van Watford weliswaar in de basis, maar trainer Walter Mazzarri kon nog niet over een aantal EK-gangers beschikken en bovendien haalde de Engelse club veel nieuwe spelers voor de positie van de Apeldoorner.

Berghuis maakte onlangs zijn debuut in Oranje en wil die plek graag behouden. "Daar gaat het mij om. Ik ben voetballer, een liefhebber en ik wil spelen."

De vleugelspits kwam vorig seizoen slechts negen keer in actie bij Watford, dat hem overnam van AZ. Berghuis speelde in het verleden ook bij FC Twente en VVV-Venlo.