Darts

Van Gerwen maakt indruk in eerste ronde World Matchplay

Michael van Gerwen heeft zaterdag indruk gemaakt in de eerste ronde van de World Matchplay Darts. De titelverdediger won in Blackpool met een whitewash van Jamie Caven: 10-0.

Van Gerwen gooide gemiddeld bijna 106 punten per beurt en haalde een percentage van 50 procent op de dubbels.

"Ik denk dat het heel goed ging maar voor mijn gevoel ging het niet zo goed. Voor mijn gevoel gooide ik 97 of 98 gemiddeld. 105 is natuurlijk fantastisch. Zo wil je elke wedstrijd wel eindigen", zei Van Gerwen tegen RTL7.

De 27-jarige Boxtelaar schreef de World Matchplay vorig jaar voor het eerst op zijn naam. Het leverde Van Gerwen, die een einde maakte aan de jarenlange hegemonie van Phil Taylor, de hoofdprijs van 100.000 pond op. In 2014 verloor Van Gerwen de finale tegen 'The Power', die het prestigieuze toernooi toen voor de vijftiende keer won.

Van Gerwen staat dinsdag in de tweede ronde tegenover Kyle Anderson. De Australiër voorkwam een Nederlands onderonsje door Vincent van der Voort te verslaan: 10-4. 

De 40-jarige Purmerender kwam er eigenlijk geen moment aan te pas. Hij stond al snel op een 3-1 en 5-2 achterstand. Anderson liet Van der Voort nog wel terugkomen tot 5-4, maar gaf daarna geen leg meer weg.

Van de Pas

Ook Benito van de Pas heeft al in de eerste ronde zijn Waterloo gevonden. De 23-jarige Tilburger ging met 10-7 onderuit tegen de Engelsman Dave Chisnall.

Van de Pas keek lange tijd tegen een break achterstand aan maar maakte er in de veertiende leg met een knappe 135-finish 7-7 van. Chisnall brak echter gelijk terug en die klap kwam Van de Pas in het restant van de partij niet meer te boven. 

Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen zijn de overige Nederlanders die aan de oche verschijnen. Zij komen maandagavond in actie. De finale van de World Matchplay is volgende week zondag.

NUwerk

Tip de redactie