Tennis

Bertens verslaat Bacsinszky en bereikt finale in Gstaad

Kiki Bertens heeft zaterdag de finale bereikt van het WTA-toernooi in Gstaad. De Wateringse was in twee sets te sterk voor Timea Bacsinszky uit Zwitserland: 7-5 en 7-6 (1).

Bertens bereikte daardoor haar derde WTA-finale in haar loopbaan. In mei schreef ze al het toernooi van Nürnberg op haar naam en in 2012 won ze het toernooi van Fez.

De Wateringse kwam in de eerste set met 5-2 achter, maar won vervolgens vijf games op rij en kwam alsnog op een 1-0 voorsprong in sets.

In de tweede set verloren beide speelsters één keer hun opslagbeurt en ging het verder gelijk op, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Daarin won Bertens de eerste vijf punten, waarna ze bij 6-1 haar eerste wedstrijdpunt benutte.

Bertens speelde in de kwartfinale van het Grand Slam-toernooi in Parijs ook al tegen Bacsinszky. Toen was de mondiale nummer 26 met 7-5 en 6-2 te sterk voor de nummer 17 van de wereld.

Herstellen

Eerder op zaterdag bereikte Bertens al de kwartfinales bij het Zwitserse graveltoernooi door een overwinning in twee sets tegen Irinia Khromacheva uit Rusland: 6-3 en 6-1.

''Het zijn veel wedstrijden in korte tijd, maar ik voel me goed'', zei Bertens, die vrijdag drie partijen speelde: twee singles, één dubbel. ''Het is zaak om na iedere wedstrijd snel te herstellen. Ik voel me goed en ga er steeds weer voor. Ik ben heel blij om hier in de finale te staan.''

In de finale staat Bertens zondag opnieuw tegenover een Zwitserse, Viktorija Golubic. De nummer 105 van de wereld versloeg landgenote Rebeka Masarova in de halve finale met 6-3 en 6-2.

Regen

Door de vele regen in de Zwitserse stad kon er de eerste dagen van het toernooi nauwelijks gespeeld worden, waardoor Bertens vrijdag ook al twee partijen in het enkelspel en één partij in het dubbelspel af moest werken.

Bertens zou zaterdag samen met Larsson ook nog in de halve finales van het dubbelspel uitkomen tegen Annika Beck en Evgeniya Rodina, maar die partij liet het Nederlands/Zweedse duo schieten. Beck en Rodina staan daardoor zonder te spelen in de finale.

Lees meer over:
Tip de redactie