Davis Cup-team verliest van Rusland na nederlaag in dubbel

Robin Haase en Matwé Middelkoop zijn er zaterdag niet in geslaagd het dubbelspel te winnen in de Davis Cup-ontmoeting met Rusland.

Het Nederlandse duo ging op het hardcourt in Moskou in drie sets onderuit tegen de Russen Konstantin Kravchuk en Andrey Rublev: 6-3, 6-4 en 7-5.

Rusland is daardoor op een beslissende 3-0 voorsprong gekomen in de ontmoeting in de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse zone.

Haase en Thiemo de Bakker verloren vrijdag de twee enkelspelen op de openingsdag tegen respectievelijk Rublev en Teymuraz Gabashvili.

Door de nederlaag speelt het team van captain Jan Siemerink in september een wedstrijd tegen Zweden om in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone te mogen blijven. Rusland speelt in september een duel voor promotie naar de wereldgroep.

Breaks

Rublev en Kravchuk hadden in de eerste twee sets aan een break genoeg om de set te winnen. Haase en Middelkoop kregen wel vijf breakkansen, maar wisten die niet te benutten.

In het derde bedrijf wist het Nederlandse duo wel een break achterstand ongedaan te maken, maar bij 5-5 verloor Middelkoop opnieuw zijn opslagbeurt. Kravchuk serveerde de partij vervolgens uit.

Zondag staan nog twee partijen in het enkelspel op het programma, maar die zijn slechts voor de statistieken.

Tip de redactie