HAMBURG - Tommy Haas blijft een kwelgeest voor Sjeng Schalken. De 24-jarige Duitser zegevierde woensdag bij het tennistoernooi in zijn woonplaats Hamburg, dat behoort tot de Masters Series, voor de derde keer op rij over de Limburger. Binnen anderhalf uur was de partij afgelopen: 7-5 6-3.

Haas liep voor 10.000 enthousiaste fans snel weg naar een voorsprong van 4-1. Schalken vocht zich daarna terug in de wedstrijd en had op 5-5 weer uitzicht op setwinst. De thuisspeler trok de eerste set evenwel alsnog naar zich toe.

In de tweede set nam Haas opnieuw soepel afstand van Schalken, die op 4-0 niet meer de kracht kon vinden om terug te knokken. De Duitser maakte de partij op zijn eerste matchpoint af, hetgeen hem op een ovatie van het publiek kwam te staan.

Vorig jaar in Hamburg hoonden de toeschouwers Haas nog weg na zijn nederlaag in de tweede ronde tegen de Marokkaan Arazi. Hij liet in dat duel op knullige wijze talrijke matchpoints onbenut. Haas speelt in de achtste finales tegen de Spanjaard Robredo.