Voetbal

Ajax-captain Klaassen weet niet of hij blij moet zijn PAOK

Davy Klaassen weet niet of hij blij moet zijn met PAOK Saloniki als tegenstander in de derde voorronde van de Champions League.

"Ik weet niet veel van de club en ook niet wat voor spelers ze hebben", zegt Klaassen vrijdag in een eerste reactie op de loting op de website van Ajax.

"Omdat ik er zo weinig van weet, is het moeilijk om te zeggen of ik blij moet zijn. Ik heb alleen gehoord dat het daar vaak een heksenketel is. Dat spreekt misschien in hun voordeel."

Ajax speelt dinsdag 26 juli eerst thuis tegen PAOK, dat afgelopen seizoen vierde werd in de Griekse competitie, maar via de play-offs alsnog een plek afdwong in de voorronde van de Champions League. Een week later is de return in Saloniki.

"Ik had liever eerst uit gespeeld", vertelt Klaassen. "Maar het is niet anders. Het is belangrijk dat we in de Arena in ieder geval winnen. Dan hebben we een goede uitgangspositie voor de return."

Bosz

Voor Peter Bosz maakt het niet uit dat Ajax eerst in eigen huis aantreedt tegen PAOK. "Je ziet in het moderne voetbal steeds vaker dat het niet meer uitmaakt of je thuis of uit speelt. Het kan een voordeel zijn, maar het kan soms ook in je nadeel werken."

De Ajax-trainer heeft nog niet veel informatie over de aanstaande tegenstander. "Maar ze hebben niet voor niets Champions League gehaald. PAOK heeft enkele ervaren spelers, ze spelen hard en soms zelfs gemeen voetbal. Maar dat zijn meer de algemeenheden die je van het Griekse voetbal weet."

 "Ze spelen nu een paar oefenwedstrijden, waaronder tegen FC Twente,  en daar gaan we ze zo snel mogelijk bekijken", aldus Bosz. 

Oefenwedstrijden

Voordat Ajax aantreed tegen PAOK speelt het nog oefenwedstrijden tegen het Russische Krylya Sovetov en de Franse clubs AS Béziers en Olympique Marseille.

Klaassen: "Maar we kijken nu al uit naar de wedstrijd tegen PAOK. Vanaf het begin van de voorbereiding heb ik al zin in de wedstrijden in de voorronde en het lekkere is dat we nu ook de tegenstander weten."

"We zullen ons nu al op PAOK gaan voorbereiden en na de laatste oefenwedstrijd gaat de focus er vol op."

Lees meer over:
Tip de redactie