TRONDHEIM - Een uitwedstrijd winnen in de Champions League? "Heerlijk", sprak PSV-coach Guus Hiddink na de fraaie zege op Rosenborg in Noorwegen. "Het is een uitstekend resultaat. Een ploeg als Arsenal speelde hier toch maar mooi 1-1."

Hiddink, die niets wilde weten van kritiek op zijn soms onzekere doelman Gomes, vond de eerste helft van PSV-zijde beter dan het tweede bedrijf. "Voor de rust hadden we meer controle over de wedstrijd dan erna. We verzuimden in de tweede helft meer naar voren toe te voetballen. Toch was Rosenborg ook na de rust niet echt gevaarlijk."

Hiddink was niet echt blij met de remise tussen Arsenal en Panathinaikos in Athene (2-2). "Daardoor zijn wij nu weliswaar koploper in onze groep, maar ik had liever gezien dat Arsenal had gewonnen. Dan hadden we meteen een duidelijke scheiding in de stand gehad."

"Nu moeten we over twee weken thuis ook winnen van Rosenborg om in de race voor de tweede ronde te blijven. Maar met een uitzege op zak, is die opdracht minder zwaar."