ATHENE - Arsenal heeft in groep E van de Champions League, waarin ook PSV uitkomt, dure punten laten liggen in Athene. De ploeg van coach Arsène Wenger dacht bij Panathinaikos met een minimale inspanning een maximaal resultaat te behalen.

De Grieken straften de Engelse gemakzucht maar half af (2-2). Daarmee verspeelde Arsenal wel de koppositie aan PSV, dat met 2-1 won van Rosenborg.

Beide ploegen waren in de eerste helft in Griekenland goed aan elkaar gewaagd. Ljungberg maakte het verschil. De Zweedse middenvelder, terug van een dijbeenblessure, scoorde met een fraaie boogbal over de Griekse doelman Chalkias. De mooie voorzet was van Reyes.

Veel meer liet Arsenal in Athene aanvallend niet zien. Na ruim een uur kwam Panathinaikos verdiend op gelijke hoogte. Doelman Lehmann kopte een bal buiten zijn strafschopgebied onvoldoende weg waarna Gonzalez met een prachtige draaibal het net vond in het lege doel, 1-1.

Daarna toonde Arsenal aan dat de ploeg weinig kansen nodig heeft om tot scoren te komen. Met dank aan Pires en Cole leek Henry de Gunners aan de tweede groepszege te helpen. Het was zijn veertigste doelpunt in zijn 86e wedstrijd in Europees verband. De Nigeriaanse international Olisadebe zorgde in de 82e minuut met een rake kopbal voor de terechte eindstand: 2-2.