Voetbal

Kluivert wordt directeur voetbalzaken bij Paris Saint-Germain

Patrick Kluivert is de nieuwe directeur voetbalzaken van Paris Saint-Germain. De oud-voetballer gaat leiding geven aan de nationale en internationale ontwikkeling van de club en hij wordt aanspreekpunt voor coach Unai Emery.

Tevens wordt Kluivert volgens de Telegraaf belast met het aan- en verkoopbeleid, de voetbalschool en zal hij optreden namens de landskampioen in contacten met andere topclubs en topspelers in de wereld.

''De verwachtingen zijn hoog evenals de ambities van PSG en dat hoort bij zo’n grote club. Des te groter is de uitdaging voor mij om dit waar te maken samen met de spelers en de fans'', aldus Kluivert, die anders aan de slag was gegaan als coach van de A1 van Ajax.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars van de Amsterdammers vindt het een aderlating dat Kluivert vertrekt. "Maar zowel binnen de directie als het technisch hart zagen wij ook wel in dat we hem deze kans niet konden ontnemen", aldus Overmars op de clubsite van Ajax.  

Profiteren

"Wij vinden het mooi voor hem dat dit op zijn pad komt", vervolgt Overmars. "Wij denken zelfs dat het goed kan zijn voor Ajax dat Patrick bij een topclub als PSG zo’n functie kan gaan uitoefenen. Over zijn opvolging kunnen we nu nog niks zeggen, maar wij verwachten dat op korte termijn wel te kunnen doen."

Kluivert won als speler met Ajax ruim twintig jaar geleden de Champions League en de wereldbeker. Daarna voetbalde hij voor AC Milan, FC Barcelona, Newcastle United, Valencia, PSV en Lille.

In 79 interlands voor Oranje scoorde de Amsterdammer veertig keer. Kluivert ging na zijn voetballoopbaan als trainer aan de slag. Hij was onder meer assistent van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal.

Tip de redactie