Hockey

Hockeysters boeken oefenzege op Duitsland, hockeyers verslaan België

De Nederlandse hockeysters hebben donderdag Duitsland in een oefenwedstrijd verslagen. In Düsseldorf werd het 7-3 voor het elftal van bondscoach Alyson Annan. 

Het was de voorlaatste testwedstrijd van Oranje voor vertrek naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Maartje Paumen opende in de vijfde minuut de score uit een strafcorner. Marloes Keetels en Naomi van As scoorden ook in de eerste helft, die werd afgesloten met een stand van 3-1.

De overige doelpunten van Nederland kwamen na de pauze op naam van Kitty van Male, opnieuw Paumen, Ellen Hoog en Kelly Jonker.

Dinsdag spelen de Nederlandse vrouwen nog tegen Spanje. Op 24 juli vertrekt de selectie naar Brazilië.

Hockeyers

De Nederlandse hockeyers zijn een oefentoernooi in Duitsland begonnen met een kleine overwinning. Het eerste duel in Düsseldorf in het toernooi om de Ergo Masters tegen België eindigde in 3-2.

Mink van der Weerden, die zijn honderdste interland speelde, besliste de wedstrijd kort voor tijd door een strafcorner te benutten. De twee andere Nederlandse doelpunten kwamen op naam van Mirco Pruyser en Bob de Voogd.

Groot-Brittannië en Duitsland zijn de komende dagen in Düsseldorf de overige tegenstanders van Oranje, dat vorige week in Cork twee zeges op Ierland boekte in oefenwedstrijden: 5-0 en 7-2.

Net als de hockeysters vertrekken ook de hockeymannen over tien dagen naar de Olympische Spelen in Rio.

Lees meer over:
Tip de redactie