Voetbal

FC Twente legt Thesker vast tot 2019, ook ADO haalt Duitse verdediger

FC Twente heeft Stefan Thesker definitief vastgelegd. De 25-jarige Duitse verdediger tekende donderdag een verbintenis tot medio 2019 bij de Tukkers. ADO Den Haag versterkte zich met de Duitser Thomas Meissner.

Thesker komt over van Greuther Fürth, dat hem gedurende de tweede helft van het afgelopen seizoen al verhuurde aan FC Twente. De linksbenige speler had nog een contract voor een jaar bij de Tweede Bundesliga-club.

Thesker kwam vooralsnog acht keer in actie in de Eredivisie. "In het half jaar dat ik hier heb gespeeld heb ik ontzettend veel meegemaakt, ook op persoonlijk vlak'', laat Thesker op de website van de club uit Enschede weten.

"Het was fijn om maandag weer bij de selectie aan te sluiten. Met mijn ervaring wil ik bij FC Twente graag een leidersrol op me nemen.''

Technisch manager Ted van Leeuwen reageert eveneens verheugd. "Stefan is wat mij betreft de verbeelding van FC Twente. Wat hem is overkomen, hoe hij daarmee is omgegaan en zich heeft teruggeknokt, staat symbool voor het FC Twente van nu.''

Bij Thesker werd in februari een tumor verwijderd. Tijdens zijn rentree in maart in de thuiswedstrijd tegen AZ (2-2) kwam hij twee keer tot scoren.

Meissner

ADO Den Haag neemt Meissner over van MSV Duisburg, dat afgelopen seizoen op het tweede niveau speelde. De Duitse verdediger heeft voor drie jaar getekend bij de club van de nieuwe trainer Zeljko Petrovic.

De 25-jarige Meissner speelde eerder voor FSV Mainz en Borussia Dortmund. Hij moet in Den Haag de concurrentie aangaan met Tom Beugelsdijk en Wilfried Kanon.

Lees meer over:
Tip de redactie