Tennis

Haase opent Davis Cup-duel met Rusland tegen Rublev

Kopman Robin Haase opent vrijdag de Davis Cup-ontmoeting in Moskou tegen Rusland met een partij tegen Andrey Rublev. Thiemo de Bakker neemt het vervolgens op tegen Teymuraz Gabashvili.

Dat heeft de loting in de Russische hoofdstad donderdag bepaald. De 31-jarige Gabashvili is met de 103e plaats op de wereldranglijst de hoogstgeplaatste Rus in de selectie. De pas 18-jarige Rublev staat 192e.

Matwe Middelkoop en Wesley Koolhof spelen zaterdag in principe de dubbelpartij tegen Konstantin Kravchuk en Kaslan Karatsev, maar Davis Cup-captain Jan Siemerink kan net als zijn Russische collega nog wijzigingen doorvoeren.

Op zondag speelt Haase, die de mondiale nummer 95 is, tegen Gabashvili en neemt De Bakker (132e op de wereldranglijst) het op tegen Rublev.

Rojer

Jean-Julien Rojer is tegen de Russen niet inzetbaar. De 34-jarige dubbelspecialist meldde zich van vanwege een blessure vorige week af bij Siemerink. Ook Igor Sijsling is er niet bij. De Amsterdammer heeft als priorteit om aan zijn ranking te werken en weer de top 100 van de wereldranking te bereiken. 

De eerste partij begint op vrijdag en zondag om 11.00 uur (Nederlandse tijd). De dubbel start zaterdag een uur later.

De winnaar van de confrontatie in Moskou mag in de play-offs gaan strijden voor een plek in de wereldgroep. Er wordt op hardcourt gespeeld.

Tip de redactie