LONDEN - Jenson Button rijdt ook komend seizoen in de Formule 1 voor BAR, dat hem wilde houden voor 2005. De 24-jarige Britse autocoureur had overeenstemming bereikt over een terugkeer naar rivaal Williams, waar hij zijn carrière in 2000 begon.

Een arbitragecommissie heeft beide contracten beoordeeld en kwam woensdag tot de slotsom dat Button vastzit aan BAR. "Ik ben teleurgesteld in de uitspraak, maar ik respecteer die", reageerde Button.

Professioneel

"BAR heeft zich extreem professioneel opgesteld tijdens dit proces en ik ga ervan uit dat het zo blijft. Ik hoop wel bij Williams te kunnen gaan rijden als mijn contract bij BAR in 2005 afloopt."

BAR lichtte eerder dit jaar de optie voor 2005 in het contract met Button. De Brit dacht door een clausule in de verbintenis onder verlenging uit te kunnen en tekende voor twee jaar bij Williams. Volgens de arbitragecommissie had Button een waterdicht contract met BAR.

Voordeel

Teambaas David Richards reageerde opgelucht na de uitspraak. "Ik ben erg blij dat de beslissing in ons voordeel is uitgevallen." Frank Williams liet weten geen verdere actie te ondernemen Button volgend jaar naar zijn team te halen. "We leggen ons erbij neer, maar in 2006 rijdt hij zeker bij ons."

Met nog een wedstrijd te gaan staat Button derde in de tussenstand van de strijd om het wereldkampioenschap. Het formule-1-seizoen eindigt zondag in Sao Paulo.