Voetbal

Beerens op weg van Hertha BSC naar Reading

Roy Beerens staat op het punt een transfer te maken naar Reading, waar Jaap Stam deze zomer werd aangesteld als manager. Bij Hertha BSC hoeft Beerens woensdag al niet meer mee te trainen.

Hertha en Reading hebben volgens Kicker een akkoord bereikt over een transfersom van 1,2 miljoen euro, plus bonussen.

Het basisbedrag ligt iets lager dan de 1,5 miljoen die Hertha twee jaar geleden aan AZ betaalde om de tweevoudig Oranje-international over te nemen. De 28-jarige rechtsbuiten kende een goed eerste seizoen in Berlijn, maar verloor afgelopen jaar zijn basisplaats bij de nummer zeven van de Bundesliga.

Als Beerens zelf ook tot overeenstemming komt met Reading, wordt hij de derde Nederlandse speler bij de club uit het Championship. Stam haalde eerder al de transfervrije middenvelder Joey van den Berg en verdediger Danzell Gravenberch naar het Madjeski stadion.

Beerens speelde in Nederland voor PSV, NEC, sc Heerenveen en AZ, voordat hij naar Berlijn vertrok. Hij zag onlangs een transfer naar VfB Stuttgart op het laatste moment afketsen, omdat hij geen overeenstemming kon bereiken over de duur van het contract.

Lees meer over:
Tip de redactie