Formule 1

Red Bull geen voorstander van deels gesloten 'halo-cockpit'

Red Bull is vooralsnog geen voorstander van de invoering van de deels gesloten cockpit. Het team van Max Verstappen testte de 'halo' dinsdag op het circuit van Silverstone.

Teambaas Chrstian Horner is echter niet van plan om voor de introductie van de cockpitbescherming, in de vorm van een horizontale beugel met steun, te stemmen.

"Ik ben geen grote fan van de halo en zijn beperkingen", zei Horner dinsdag. "Ik zou op dit moment zeker niet voor stemmen. Het is geen fraaie oplossing voor het probleem."

De Brit vindt dat er nog meer onderzoek gedaan moet worden naar manieren om de veiligheid van coureurs te vergroten. "Het moet serieus aangepakt worden en er moet niet zomaar iets doorgedrukt worden dat weer andere problemen op kan leveren."

Video: Gedeeltelijk gesloten cockpit volgens 'halo'-concept

Bianchi

Naar aanleiding van onder meer het ernstige ongeval van Jules Bianchi wil de internationale autosportfederatie FIA in 2017 de halo invoeren.

De coureur van Marussia botste met zijn helm tegen een takelwagen na zijn crash bij de Grand Prix van Japan in 2014. De Fransman lag bijna een jaar in coma voordat hij overleed.

Ferrari testte al twee keer met de gesloten cockpit en Sebastian Vettel oordeelde dat zijn zicht er niet beter op werd door de steun die de beugel draagt.

Indien de FIA de hoofdbescherming voor 2017 wil doorvoeren, dan is unanieme instemming van de Formule 1-teams vereist. Volgens geruchten zou de invoering al uitgesteld worden tot 2018.

Lees meer over:
Tip de redactie