Wielrennen

Contador verwacht niet te kunnen deelnemen aan Spelen

Alberto Contador denkt dat het vrijwel uitgesloten is dat hij kan deelnemen aan de olympische wegwedstrijd.

De 33-jarige Spanjaard zei dinsdag op een persconferentie dat hij vier weken moet herstellen van de verwondingen die hij opliep in de Tour de France.

Contador moet de eerste twee weken volledige rust houden. "Het is daarom vrijwel uitgesloten dat ik mee kan doen in Rio. Dat is jammer, want ik had het goed kunnen doen op het parcours daar", aldus de renner van Tinkoff-Saxo.

Contador kwam al in de eerste rit ten val waarbij hij verwondingen aan de schouder, elleboog en knie opliep.

De tweevoudig Tourwinnaar en één van de favorieten voor de eindzege fietste de dagen daarna nog wel door, maar zondag ging het niet meer en staakte hij de strijd.

De olympische wegwedstrijd in Rio is op zaterdag 6 augustus. Contador heeft nu deelname aan de Ronde van Spanje als nieuw hoofddoel. Die wedstrijd begint zaterdag 20 augustus.

Video: Contador verwacht niet te kunnen deelnemen aan Olympische Spelen

Trek-Segafredo

Ondertussen wordt ook steeds duidelijker waar Contador volgend jaar voor rijdt. Volgens Cyclingnews heeft hij maandag zijn handtekening gezet onder een contract dat hem voor twee jaar aan Trek-Segafredo verbindt.

Contador zou voor twee jaar hebben getekend bij de Amerikaanse ploeg. De Spanjaard wordt in dat geval de ploeggenoot van Bauke Mollema, die onlangs zijn contract bij Trek met twee jaar verlengde.

De huidige ploeg van Contador, Tinkoff, houdt na dit seizoen op te bestaan.

Ploegleider Steven de Jongh sluit allerminst uit dat hij ook in de toekomst met de Spanjaard blijft werken. "Er is een heel grote kans dat ik met Contador meega. Als het doorgaat. Mijn lot hangt ook aan Alberto vast", aldus de Nederlander na de tiende Touretappe tegen de NOS.

Lees meer over:
Tip de redactie