Voetbal

Löw blijft tot en met WK 2018 bondscoach Duitsland

Joachim Löw blijft tot en met het WK van 2018 in Rusland aan als bondscoach van Duitsland, zo heeft de Duitse voetbalbond DFB dinsdag laten weten. 

Löw wilde na de uitschakeling van Duitsland in de halve finale van het EK tegen Frankrijk (2-0) met de technische staf en enkele spelers evalueren. Na die gesprekken besloot de 56-jarige Duitser om gewoon aan te blijven.

"De teleurstelling na de uitschakeling was groot. Enkele dagen daarna kon ik echter al concluderen dat het team er alles aan heeft gedaan en dat ik er nog steeds veel plezier in heb om met deze groep te werken", aldus Löw.

De Duitse bond sprak direct na het verlies tegen Frankrijk al het vertrouwen uit in Löw, die in maart 2015 zijn contract met twee jaar verlengde tot en met het WK van 2018 in Rusland.

Onder leiding van Löw, die al sinds 2006 bondscoach is en daarvoor al twee jaar werkte als assistent van Jürgen Klinsmann, wonnen de Duitsers twee jaar terug in Brazilië de wereldtitel.

Beste trainer

Voorzitter Reinhard Grindel van de Duitse voetbalbond is lovend over Löw. "Hij is de beste trainer voor dit elftal. Joachim moet het team verder ontwikkelen richting het WK in Rusland.''

De eerstkomende wedstrijd van Duitsland is op 31 augustus in Mönchengladbach tegen Finland. Vier dagen later is de eerste WK-kwalificatiewedstrijd, in Oslo tegen Noorwegen.

Tsjechië, Noord-Ierland, Azerbeidzjan en San Marino zijn de andere tegenstanders van Duitsland in de kwalificatiereeks.

Lees meer over:
Tip de redactie