Voetbal

'Henry weg bij Arsenal na conflict met Wenger'

Thierry Henry vertrekt volgens diverse Britse media bij Arsenal na een conflict met manager Arsene Wenger. 

De topscorer aller tijden van de Londense club zou komend seizoen trainer zijn van het elftal onder-18 bij Arsenal. Henry werd aangesteld door hoofd jeugdopleiding Andries Jonker, maar die beslissing werd teruggedraaid door Wenger.

De onvrede tussen Henry en Wenger ontstond tijdens het EK. De oud-spits uitte als tv-analyticus kritiek op Arsenal-spits Olivier Giroud. 

Wenger zou zijn landgenoot daarop voor het blok gezet hebben. Henry moest kiezen tussen zijn werk op televisie of het trainerschap bij Arsenal.

Volgens onder meer de Telegraph koos Henry voor de tv. Bij Sky Sports verdient hij naar verluidt bijna 5 miljoen euro per jaar.

Henry (38) zou aangeboden hebben om gratis bij Arsenal te blijven werken, als hij zijn baan als analyticus mocht behouden. Maar dat was voor Wenger onbespreekbaar.

Trainerscursus

Het coachen van een jeugdelftal is voor Henry een onderdeel van zijn trainerscursus. De oud-voetballer moet op zoek naar een andere club om de cursus te kunnen vervolgen.

Wenger en Henry werkten jarenlang samen bij Arsenal. In 1999 werd de toen 21-jarige spits door Wenger gekocht van Juventus.

Henry bleef tot 2007 in Londen spelen en keerde er in 2012 nog even terug.

Lees meer over:
Tip de redactie