Voetbal

Fortuna Sittard ontkent afhaken beoogd investeerder

Fortuna Sittard heeft maandag ontkend dat een investeerder is afgehaakt die een belangrijke rol zou spelen in het dekken van het begrotingstekort.

De Limburgse omroep L1 berichtte begin juli dat een Turkse partij na het zien van de boekhouding besloot om het bedrag van 256.000 euro terug te trekken. 

"Van afhaken is geen sprake. Wel is een vertraging opgetreden in het formaliseren van de participatieovereenkomst met deze investeerder", aldus de noodlijdende Jupiler League-club in een statement op de clubsite

Fortuna Sittard heeft de crediteuren om die reden per brief laten weten dat de uitwerking van het crediteurenakkoord tot 22 juli is uitgesteld.

Fortuna kwam begin dit jaar in de problemen, omdat salarissen niet betaald konden worden. Voor 1 maart moest 900.000 euro opgehaald worden om de club te redden van de ondergang.

De Limburgers kregen dat bedrag bij elkaar en mochten daarom het seizoen uitspelen. De licentiecommissie van de KNVB besloot niet veel later dat de club mag blijven uitkomen in het betaald voetbal.

Lees meer over:
Tip de redactie