Verspringer Ignisious Gaisah is er maandag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van volgende maand.

De geboren Ghanees, die sinds drie jaar voor Nederland uitkomt, kreeg het niet voor elkaar om bij wedstrijden in het Belgische Oordegem de olympische limiet te halen.

Gaisah kwam tot 7,63 meter, waar 8,15 meter vereist was. Vorige week won de 32-jarige verspringer nog een bronzen medaille bij de Europese kampioenschappen in Amsterdam, met een afstand van 7,93.

Smith

Ook discuswerpers Rutger Smith en Erik Cadee ontbreken op de Spelen. Het duo had bij een wedstrijd in Grootebroek de laatste kans om de olympische limiet te halen, maar daar slaagden ze allebei niet in.

Cadée kwam met 64,09 meter nog het dichtst bij de limiet, die is vastgesteld op 65,00 meter. Smith kwam niet verder dan 62,41 meter. De 35-jarige Smith greep zo naast zijn vierde deelname aan de Olympische Spelen. In 2004, 2008 en 2012 deed hij mee bij zowel het kogelstoten als het discuswerpen.

De 32-jarige Cadée, die zondag in Grootebroek ook al had geprobeerd de vereiste afstand te halen, was in 2012 bij de Spelen in Londen van de partij. Hij eindigde toen in de finale bij het discuswerpen als tiende.

Sanne Verstegen lukte het op de 800 meter, bij een wedstrijd in het Belgische Ertvelde, eveneens niet om aan de limiet voor de Olympische Spelen te voldoen. De Nederlandse atlete had voor die afstand 2.01,75 nodig. De limiet van sportkoepel NOC*NSF is 2.00,00.