Mercedes heeft maandag het beroep tegen de tijdstraf voor Nico Rosberg ingetrokken, waardoor de tweede plaats van Max Verstappen bij de Grand Prix van Groot-Brittannië zeker is.

Mercedes laat in een verklaring weten dat zij de interpretatie van de regels door de wedstrijdleiding accepteren en afzien van een beroepszaak.

Verstappen kwam zondag als derde over de finish op Silverstone, maar schoof een paar uur na de race op naar de tweede plek door een tijdstraf van tien seconden die Rosberg opgelegd kreeg.

De Duitser kreeg in de slotfase van de wedstrijd instructies over de boordradio toen de versnellingsbak van zijn Mercedes het dreigde te begeven. Het soort instructies dat hij kreeg was niet toegestaan. De Duitse renstal ging gelijk in beroep tegen de sanctie, maar ziet daar dus nu van af.

Verstappen had maar twee seconden achterstand op Rosberg en legde daardoor uiteindelijk beslag op de tweede plaats. De overwinning ging naar thuisfavoriet Lewis Hamilton.

WK-klassement

Rosberg behield wel de leiding in het WK-klassement, al bedraagt zijn voorsprong op teamgenoot Hamilton nog maar een punt. Verstappen bezet de zesde plaats.

De 18-jarige Limburger van Red Bull Racing, die maandag werd uitgeroepen tot coureur van de dag, eindigde zondag al voor de derde keer dit seizoen op het podium. Eerder won hij in Barcelona en werd hij tweede in Oostenrijk.