ROTTERDAM - Met 21 spelers, onder wie drie keepers, is Feyenoord woensdag vertrokken naar Kijkduin voor een kort trainingskamp. Coach Ruud Gullit heeft voor de UEFA-bekerwedstrijd tegen het Schotse Hearts, donderdag in de Kuip, vrijwel alle spelers uit zijn A-selectie tot zijn beschikking.

"Geen blessures, geen schorsingen. Dat heb je altijd als het goed gaat", sprak hij met een glimlach. Gullit wijst donderdag de drie spelers aan die het duel op de tribune moeten bekijken. Daarnaast zijn Pardo, Leonardo en Van Haaren nog niet helemaal klaar voor het grote werk na lang blessureleed.

Babos

Doelman Babos trainde woensdag niet voluit. "Hij had last van voedselvergiftiging of een buikgriepje. Maar ik maak me geen zorgen over hem", sprak Gullit laconiek. Voor de zekerheid nam hij toch derde doelman Malkowski mee naar Kijkduin.

De trainer van Feyenoord zei dat hij rekende op het meespelen bij Hearts van de Nederlandse spits De Vries. De voormalige aanvoerder van FC Dordrecht ontbrak zaterdag in de wedstrijd tegen Celtic (0-3) wegens een ontstoken teen.

"Het maakt veel uit of hij wel of niet meedoet", legde Gullit uit. "De speelwijze van Hearts is voornamelijk op hem afgesteld. Door zijn lengte en zijn fysieke kracht veroorzaakt hij veel onrust in het strafschopgebied, zeker bij spelhervattingen. Daar moeten we op berekend zijn."